Bogata ponudba tematskih domen

Ponudba tematskih domen

Domena je eden od ključnih elementov uspešne spletne predstavitve, zato je izbira prave še kako pomembna. V današnji objavi se bomo osredotočili predvsem na domenske končnice. Le-te delimo v tri skupine: generične, nacionalne in tematske.

Zagotovo ste že slišali za .COM, .NET in .INFO, ki spadajo med najstarejše in najbolj priljubljene generične domene. Med nacionalnimi domenami so v Sloveniji najbolj popularne .SI, .AT, .DE in .HR. V zadnjem času pa postajajo vedno bolj priljubljene tudi tematske domene.

Ali veste, katere so tematske domene in kaj vpliva na njihovo priljubljenost?

Vedno večja priljubljenost tematskih domen

Od zgoraj omenjenih domen je najbolj priljubljena .COM, ki beleži že več kot 132 milijonov registracij. Preko 10 milijonov registracij beležijo še domene .DE, .NET in .ORG. In tudi veliko število teh registracij je razlog, da lastniki spletnih strani iščejo bolj izvirne rešitve. Z ustrezno domensko končnico namreč lahko izstopate med konkurenco in s tem pridobite več spletnih obiskovalcev in potencialnih kupcev.

Od tematskih domen po številu registracij prevladuje .XYZ. S preko 1,8 milijona registracij velja za najbolj priljubljeno tematsko domeno. Razlog za njen uspeh je prav izvirnost in možnost uporabe na številnih področij spletne predstavitve. Ostale tematske domene, ki presegajo milijon registracij, so še .LOAN, .TOP in .CLUB. Njihova glavna odlika je odlična prepoznavnost in zaupanje med spletnimi obiskovalci.

Tematske domene glede na namen

Poleg zgoraj omenjenih pa je prednost tematskih domen tudi ta, da z njo lahko obiskovalcem takoj poveste, kakšno vsebino lahko pričakujejo na vaši strani ali spletni trgovini. Poglejmo nekaj primerov glede na posamezna področja:

  • spletne trgovine: .SHOP, .DEALS, .EQUIPMENT, .SALE, .GIFTS, .SUPPLIES;
  • gostilne, restavracije, bari: .BAR, .CAFE, .RESTAURANT, .MENU, .PUB;
  • moda: .FASHION, .SALON, .BOUTIQUE, .STUDIO, .CLOTHING;
  • tehnologija: . COMPUTER, .EXPERT, .SYSTEMS, .WEBSITE, .SOLUTIONS;
  • prosti čas: .BLOG, .LIFE, .TIPS, ,NINJA, .FOOTBALL, .CLUB, .ART.

Naroči tematsko domeno
Napisali bi lahko še precej daljši seznam tematskih domen, saj jih je trenutno na voljo že preko 1.300. Glede na številno izbiro verjamemo, da se bo tudi za vašo spletno predstavitev našla prava. V nekaj preprostih korakih lahko svojo registrirate na naši spletni strani.

Ste v dilemi, katero izbrati? Obrnite se na našo tehnično podporo in skupaj bomo poiskali domeno, s katero se boste lahko uspešno predstavili na spletu.

Morda vas zanima tudi ...

Avtor: Prasicek.si

Smo ponudnik spletnega gostovanja in registrar domen, ki se za najvišjo kakovost storitev trudi že od leta 2010. Nudimo vam poceni registracijo več kot 1000 različnih domen ter varno, zanesljivo in hitro SSD gostovanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja