Pretečene domene – priložnost za hitrejši preboj na vrh iskalnika

Pretečene domene

Vsaka domena ima pri Googlu nek nivo avtoritete. Majhne in sveže spletne strani, ki praktično še nimajo vsebin in povratnih povezav (to so povezave, ki so z drugih spletišč usmerjene na dotično domeno), so še neavtoritativne in šibke, zato se v spletnem iskalniku Google le stežka uvrščajo visoko med iskalne rezultate. To še posebej velja za zahtevnejše ključne besede, torej predvsem eno- in dvobesedne, ki jih uporabniki spleta vsakodnevno uporabljajo pri iskanju po spletu.

Po drugi strani pa so starejše in večje spletne strani s številnimi oziroma, bolje rečeno, kakovostnimi povratnimi povezavami zelo močne in avtoritativne, kar jim pri uvrščanju ključnih besed med iskalne rezultate prinaša lepo prednost. Precej lažje se namreč uvrstijo višje, kar vpliva na večjo obiskanost spletišča. Podobno kot v realnem poslovnem svetu, torej. Nekdo, ki se je že dokazal, precej lažje pride do novih strank, kot tisti, ki je s poslom šele pričel.

Pa vendar se da v primeru spletnih strani oziroma domen nekoliko “pogoljufati”. Kako? Z registracijo dobre pretečene domene.

Kakšna je dobra pretečena domena?

Dobra pretečena domena je tista, ki izpolnjuje več kriterijev:

  • Ima lepo starost, kar pomeni, da je bila prvič registrirana že pred več leti.
  • Ves čas je bila aktivna, še pomembnejše pa je, da je bila aktivna tik pred iztekom.
  • Ima kakovostne povratne povezave, ki nanjo kažejo z avtoritativnih strani.
  • Ima čisto preteklost, kar pomeni, da na domeni nikoli ni bilo objavljenih spornih vsebin.

Kaj je še dobro vedeti?

V spletnem arhivu lahko vidite, kaj se je v preteklosti nahajalo na posamezni domeni. Ko naletite na določeno pretečeno domeno in se odločate, ali bi jo registrirali ali ne, je pametno upoštevati še naslednja dva kriterija:

  • Ustrezno ime domene: Da si bodo obiskovalci lažje zapomnili ime vaše domene, je dobro, da je ta kratka in ima hkrati zanimivo ime, ki si ga ni težko zapomniti. Seveda je tudi priporočljivo, da se ime domene sklada z vsebino, ki jo imate namen objaviti na strani.
  • Povezana vsebina: V iskalniku Google se boste v primeru pretečene domene precej lažje uvrščali višje, če bo vsebina, ki jo boste objavili, podobna vsebini, ki je bila na domeni oziroma spletni strani objavljena prej. Najboljši učinek pa bo, če boste kreirali enake spletne naslove podstrani (URL naslove), seveda pa ne smete uporabiti stare vsebine, ki je že bila objavljena, saj bi s tem kršili avtorske pravice.

Pretečena domena je lahko odlična naložba

Pretečene domene predstavljajo idealno priložnost za hitrejši preboj med vrhnje rezultate iskalnika Google. Še vseeno pa boste za uspešno zgodbo morali ustvariti uporabno spletno stran s kakovostno vsebino, saj je največkrat prav vsebina tista, ki privabi obiskovalce ter jih spodbudi k temu, da jo z deljenjem povezav širijo med druge uporabnike spleta.

Registracija domeneIn kje registrirati pretečeno domeno? Pri Prasicek.si, seveda! Naše cene za registracijo domen so izjemno ugodne, poleg pregledne nadzorne plošče pa vam nudimo tudi prijazno in strokovno podporo, ki vam je v primeru vprašanj ali težav vedno na voljo.

Kliknite na prašička na desni strani in preverite našo super ugodno ponudbo!

Morda vas zanima tudi ...

Avtor: Prasicek.si

Smo ponudnik spletnega gostovanja in registrar domen, ki se za najvišjo kakovost storitev trudi že od leta 2010. Nudimo vam poceni registracijo več kot 1000 različnih domen ter varno, zanesljivo in hitro SSD gostovanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja