cPanel - e-poštni predal

E-pošta je že več let izjemno pomembno komunikacijsko sredstvo. Obstaja veliko brezplačnih ponudnikov e-storitev, vendar so takšni e-predali običajno zelo počasni ali pa vsebujejo številne oglase. Za čisto svoj e-poštni predal potrebujete domeno in prostor na spletu, kjer se e-sporočila shranjujejo.

Ker spletno gostovanje Prašiček temelji na nadzorni plošči cPanel, je postopek za dodajanje novega e-poštnega predala zelo enostaven.

1. Najprej se prijavite v nadzorno ploščo cPanel. Nato poiščite razdelek Mail in kliknite na ikono Mail Accounts.

Email Accounts - Nadzorna plošča cPanel

Pred seboj boste zagledali obrazec za izdelavo novega e-predala. Pod tem obrazcem se nahaja seznam že ustvarjenih e-poštnih predalov.

2. V polje Email vpišite želeno ime, ki lahko vsebuje črke, številke, podčrtaj, vezaj in piko. Če bi za primer vzeli ime in priimek Janez Kranjski, bi v polje vpisali janez.kranjski. Pod tem sledi še polje za vnos gesla, ki naj bo čim daljše in sestavljeno iz črk, številk in posebnih znakov (klik na gumb Generate ustvari naključno močno geslo). V naslednje polje ponovno vtipkajte svoje geslo.

Kreiranje e-predala v cPanel

3. Določite želeno velikost e-poštnega predala, ki jo kasneje lahko brez težav spremenite.

4. Preostane vam le še klik na modri gumb Create Account.

Tako, vaš novi e-poštni predal je ustvarjen. Do njega lahko dostopate prek povezave Access Webmail, ki jo boste našli, če boste na seznamu e-predalov kliknili gumb More.