Obnovitev MySQL baze

Vsakomur, tako manj kot tudi bolj izkušenim upraviteljem spletnih strani, se lahko pripeti, da gre nekaj narobe, posledica tega pa je nedelujoča spletna stran. Zato je zelo pomembno, da spletno gostovanje vključuje tudi redno izdelovanje varnostnih kopij, saj si v tem primeru lahko spletno stran povrnete v prejšnje stanje.

V današnjem prispevku si preberite, kako v nadzorni plošči cPanel iz rezervnih kopij obnoviti podatkovno bazo MySQL. Podatkovna baza (ali več teh) je sestavni del vsake dinamične spletne strani, saj ta vsebino in številne druge elemente črpa ravno iz nje.

Postopek za obnovitev podatkovne baze je povsem preprost:

1. Prijavite se v nadzorno ploščo cPanel (navodila za prijavo v cPanel).

2. V razdelku »RESTORE MANAGER« poiščite povezavo »Restore Database« in kliknite nanjo.

Restore Database

3. Na levi strani kliknite na okno »Select Backup Date…« in s seznama izberite datum, na katerega želite povrniti svojo spletno stran.

Izbira datuma varnostnih kopij

4. Počakajte trenutek, da se vam prikaže seznam varnostnih kopij na izbrani datum, nato pa pri želeni podatkovni bazi na desni strani obkljukajte polje ter v desnem zgornjem kotu kliknite na zeleni gumb »Restore«.

Obnovitev podatkovne baze

5. Podatkovna baza MySQL bo povrnjena v prejšnje stanje, o čemer vas bo sistem tudi obvestil.

Kako za varnostne kopije skrbimo pri Prasicek.si?

Pri Prasicek.si se zavedamo izjemne pomembnosti redne izdelave varnostnih kopij, zato smo se odločili, da le-te izdelujemo na dnevni, tedenski in mesečni bazi.

Varnostne kopije so shranjene povsem ločeno od paketov gostovanja, zato vam ni potrebno skrbeti, da bi vplivale na prostor vašega paketa. Prav tako je pomembno poudariti, da se varnostne kopije samodejno ustvarjajo ponoči, ko je število sprememb na spletnih straneh najmanjše.

Izdelava varnostnih kopij je vključena v ceno paketa gostovanja – za povrnitev spletne strani v prejšnje stanje vam torej ni potrebno plačati.