Omejitev pošiljanja e-sporočil

Omejitev pošiljanja maksimalnega števila e-poštnih sporočil v 1 uri je odvisna od vašega paketa gostovanja (Pogoji uporabe, točka 4.3). Privzeto je število pošiljanja e-poštnih sporočil v 1 uri omejeno na 10 % maksimalnega števila poslanih sporočil v 1 uri oziroma na najmanj 30 poslanih sporočil v 1 uri.

Če želite, lahko privzeto omejitev spremenite v svojem naročniškem centru moj.prasicek.si.

Zakaj je privzeta omejitev pošiljanja e-poštnih sporočil v 1 uri nastavljena le na 10 % maksimalnega števila?

Če vaša spletna stran ni posodobljena in primerno varnostno zaščitena, lahko pride do spletnega virusa in posledično do pošiljanja SPAM pošte naključnim naslovnikom. V primeru prekomernega pošiljanja SPAM sporočil lahko IP strežnika pride na tako imenovani "blacklist", kar pomeni, da uporabniki s tega IP naslova določenim naslovnikom ne morejo poslati niti legitimnega sporočila, saj je pošta avtomatično zavrnjena kot SPAM. Ker gre za deljeno gostovanje, se na omenjenem seznamu znajdejo vse domene, ki gostujejo na tem strežniku.

V izogib težavam imajo zato vsi paketi nastavljeno omejitev pošiljanja na 10 % celotne vrednosti oziroma na najmanj 30 sporočil na uro, kar zadostuje večini uporabnikov. V primeru razpošiljanja SPAM pošte se tako razpošlje manjša količina nezaželene e-pošte, strežnik pa posledično težje pride na "blacklist" seznam. S tem torej ščitimo vas in tudi druge uporabnike, ki gostujejo na istem strežniku.

Če potrebujete višjo omejitev števila poslanih e-poštnih sporočil v 1 uri, to lahko kadarkoli spremenite v svojem naročniškem centru moj.prasicek.si.

Kako dvigniti omejitev pošiljanja e-poštnih sporočil?

Privzeto omejitev števila pošiljanja e-poštnih sporočil v 1 uri lahko dvignete v naročniškem centru moj.prasicek.si – pod zavihkom Vaše domene/gostovanje. Na seznamu poiščite paket gostovanja, kateremu želite spremeniti omejitev, ter kliknite nanj, da se prikažejo dodatne možnosti.

Moj Prašiček - Storitve

Nato pod naslovom Omejitve pošiljanja pošte s klikom na gumb Sprosti omejitev spremenite omejitev pošiljanja števila e-poštnih sporočil na maksimalno vrednost za svoj paket gostovanja.

Moj Prašiček - Storitve (Paket)


Potrebujete dodatno pomoč? Pokličite nas na telefonsko številko 059 335 005 ali nam pišite na info@prasicek.si in z veseljem vam bomo pomagali!