Kako izvesti učinkovito e-mail kampanjo?

Kako izvesti učinkovito e-mail kampanjo

Eden od primarnih ciljev e-mail kampanje je, da je e-sporočilo uspešno dostavljeno vsem prejemnikom. Do težave pa lahko hitro pride, če želite naenkrat poslati veliko količino sporočil. Ni potrebno veliko in že se znajdete na seznamu nezaželenih pošiljateljev e-pošte.

Uvrstitev na ta seznam pa ne bo imelo negativnih posledic samo za vas. Na njem se lahko znajdejo tudi ostali naročniki, ki imajo gostovanje zakupljeno na istem strežniku kot vi. Anti-spam skupina Spamhaus in ponudniki internetnih storitev namreč na prej omenjeni seznam uvrstijo celoten strežnik, kjer gostuje pošiljatelj nezaželene pošte.

Da se izognete opisani težavi, vam svetujemo, da za izvedbo e-mail kampanje uporabite katero od storitev MailChimp, MailGun ali SqualoMail. Vse od naštetih bomo podrobneje pogledali v nadaljevanju objave.

Orodja za pošiljanje masovne e-pošte

Poleg tega, da se vaša e-pošta ne bo znašla na seznamu pošiljateljev nezaželene pošte, bo pošiljanje e-pošte preko namenskih orodij povečalo odstotek uspešno dostavljenih sporočil v predal z želeno pošto.

MailChimp

MailChimp

MailChimp je vodilno orodje za pošiljanje masovne pošte, saj ga uporablja več kot 15 milijonov uporabnikov. Že njihov osnovni paket podpira bazo z 2.000 naročniki. Pošljete jim lahko do 12.000 e-sporočil mesečno. Med največje prednosti orodja MailChimp spadajo:

  • izdelovanje in izbira grafičnih predlog za e-mail kampanje,
  • ustvarjanje različnih seznamov prejemnikov,
  • spremljanje in analiza posameznih kampanj.

MailGun

MailGun

Med najučinkovitejša orodja spada tudi MailGun. Z njim lahko brezplačno pošljete do 10.000 sporočil na mesec. Med druge njegove prednosti pa sodijo:

  • spremljanje vsakega poslanega e-mail sporočila,
  • nedelujoči e-poštni naslovi so samodejno odstranjeni s seznama prejemnikov,
  • večina e-poštnih sporočil prispe med želeno pošto.

Squalomail

SqualoMail

Za konec smo prihranili še slovenskega ponudnika, ki lahko konkurira zgornjima dvema. Squalomail ponuja štiri pakete, že osnovni podpira bazo do 50.000 naročnikov in pošiljanje do 125.000 sporočil mesečno. Njegove največje prednosti so:

  • na voljo je v slovenskem jeziku,
  • enostaven uporabniški vmesnik,
  • visok odstotek dostavljenih sporočil med želeno pošto.

Kot lahko vidite, vam uporaba katere od storitev za pošiljanje masovne e-pošte pomaga pri učinkoviti izvedbi marketinške kampanje. Poleg tega se zaradi uporabe zunanje storitve ne boste znašli na seznamu nezaželenih pošiljateljev e-pošte.

Morda vas zanima tudi ...

Avtor: Prasicek.si

Smo ponudnik spletnega gostovanja in registrar domen, ki se za najvišjo kakovost storitev trudi že od leta 2010. Nudimo vam poceni registracijo več kot 1000 različnih domen ter varno, zanesljivo in hitro SSD gostovanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja