Kako poslati večje datoteke prek namenskih aplikacij?

Kako poslati večje datoteke prek namenskih aplikacij?

Verjetno ste se že znašli v situaciji, ko ste želeli prek e-pošte poslati priponke, a so bile slednje prevelike. Najbolj priljubljeno orodje za pošiljanje e-pošte Gmail omogoča pošiljanje priponk do velikost 25 MB, Microsoft Outlook pa ima velikost priponke omejeno na samo 10 MB. V praksi to pomeni, da sta lahko že dve sliki, posneti z mobilnim telefonom, preveliki za pošiljanje v priponki elektronske pošte.

V nadaljevanju preberite, kako poslati večje datoteke prek namenskih aplikacij.

Aplikacije za deljenje in pošiljanje datotek

V osnovi namenske aplikacije za pošiljanje večjih datotek delimo v dve skupini. Prve so namenjene deljenju datotek, druge pa njihovemu pošiljanju. Na prvi pogled gre za dve enaki možnosti, a temu ni tako, zato bomo v nadaljevanju podrobneje predstavili obe različici.

1. Aplikacije za deljenje datotek

Seveda lahko na spletu pošiljate tudi datoteke, ki so večje od 25 MB. Ena od možnosti je uporaba aplikacije za deljenje datotek. Če svojo e-pošto pošiljate s storitvijo Gmail, potem večje datoteke enostavno pošljete s pomočjo aplikacije Google Drive. V primeru, da za pošiljanje e-pošte uporabljate storitev Microsoft Outlook, pa uporabite aplikacijo OneDrive.

Ne glede na to, s katero storitvijo pošiljate e-pošto, pa je za deljenje datotek priporočljiva še izredno priljubljena aplikacija – Dropbox.

Aplikacije za deljenje datotek delujejo po naslednjem postopku:

  • najprej naložite želeno datoteko na svoj uporabniški profil aplikacije za deljenje datotek,
  • v nadaljevanju določite, kdo ima dostop do teh datotek,
  • povezavo do datotek pošljete želenemu prejemniku.

Google Drive

Google Drive je storitev, ki jo je razvilo podjetje Google. Na voljo imate 15 GB brezplačnega prostora, kamor shranjujete svoje datoteke in jih po želji pošiljate prejemnikom po zgoraj opisanem postopku.

Google Drive

Poleg brezplačne verzije so na voljo tudi plačljive, ki ponujajo do 30 TB prostora.

OneDrive

OneDrive je Microsoftova storitev, ki deluje na enak način kot Google Drive. Brezplačen paket vam je na voljo, če uporabljate njihovo orodje za pošiljanje e-pošte Outlook. Ta paket vam omogoča 5 GB prostora.

OneDrive

Tudi OneDrive omogoča razširitev prostora, in sicer do kapacitete 1 TB. Dodatno pa nekateri plačljivi paketi vsebujejo še Office 365, ki zajema še licenčne programe Microsoft Word, Excel, PowerPoint itn.

Dropbox

Dropbox je ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij za shranjevanje datotek. V brezplačnem paketu vam je na voljo 2 GB prostora, s pomočjo partnerskega programa pa prostor lahko razširite do 15 GB. Dropbox ponuja še možnost namestitve na računalnike in mobilne naprave. Na ta način sinhronizirate svoje datoteke, ki so vam na voljo na vseh vaših napravah.

Dropbox

Zaradi preproste uporabe in dejstva, da deluje tudi kot aplikacija za deljenje datotek, je Dropbox vsekakor priporočljiva izbira za deljenje večjih datotek.

2. Aplikacije za pošiljanje datotek

Aplikacije za pošiljanje datotek delujejo na podoben način kot aplikacije za deljenje datotek, s to razliko, da v tem primeru pošljete celotno datoteko in ne samo povezave do datoteke, ki se nahaja na vašem uporabniškem računu.

Za vas smo preverili tri priljubljene aplikacije za pošiljanje datotek, ki so na voljo v brezplačnih in plačljivih verzijah.

WeTransfer

WeTransfer je aplikacija, ki v brezplačni verziji ponuja pošiljanje datotek v skupni velikosti do 2 GB. Njene največje prednosti so:

  • uporaba je možna brez registracije uporabnika,
  • pošiljanje datotek, kot so dokumenti, slike, video posnetki, glasbene datoteke itn.,
  • poslane datoteke so na povezavi, ki jo dobi prejemnik, na voljo 14 dni.

WeTransfer

Na voljo je še plačljiva različica, ki ponuja pošiljanje do 20 GB velikih datotek, za hrambo podatkov pa je na voljo do 100 GB prostora.

Filemail

Če želite poslati datoteke, ki so večje od 20 GB, vam svetujemo uporabo aplikacije Filemail. Že brezplačna različica namreč omogoča pošiljanje datotek do skupne velikosti 50 GB. Poslana povezava je prejemniku na voljo 7 dni. V največjem plačljivem paketu je prejemniku na voljo trajna povezava, pošljete pa lahko datoteke, ki presegajo 50 GB prostora.

Filemail

Poleg preproste uporabe je dodatna prednost Filemaila, da je uporabniški vmesnik na voljo v slovenskem jeziku.

DropSend

DropSend odlikuje predvsem preprosto pošiljanje v treh korakih. V prvem koraku vpišete svoje podatke in podatke o prejemniku, v drugem koraku izberete želene datoteke, v tretjem koraku pa sprožite prenos datotek. Hitro in enostavno.

DropSend

Brezplačna verzija omogoča pošiljanje datotek do petkrat na mesec, velikost datotek pa je omejena na 4 GB. Plačljiva verzija je na voljo za datoteke velikost do 8 GB, dodatno pa pridobite prostor za hrambo datotek do skupne velikosti 25 GB.

Če se torej znajdete v zagati, kako poslati datoteke, ki so prevelike za pošiljanje prek e-poštnih programov, imate na voljo dovolj rešitev. Odločite se za katero od aplikacij za deljenje ali pošiljanje datotek. Vse zgoraj omenjene so na voljo tudi v brezplačni različici in omogočajo preprosto in zanesljivo uporabo.

Morda vas zanima tudi ...

Avtor: Prasicek.si

Smo ponudnik spletnega gostovanja in registrar domen, ki se za najvišjo kakovost storitev trudi že od leta 2010. Nudimo vam poceni registracijo več kot 1000 različnih domen ter varno, zanesljivo in hitro SSD gostovanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja