Posledice neukrepanja ob zlorabi spletne strani

Posledice neukrepanja ob zlorabi spletne stranii

Dejstvo je, da so prav vse aktivne spletne strani morebitne tarče spletnih napadalcev, nekatere tudi večkrat na dan. Že če imate samo osnovno stran in na njej kontaktni obrazec, ga spletni napadalci lahko zlorabijo.

Na našem blogu smo že pisali o tem, kako spletno stran zaščitite pred napadalci. Če tega še niste storili, vam bodo v pomoč objave:

V nadaljevanju preberite, kaj se zgodi, če vaša stran ni ustrezno zaščitena in ignorirate varnostne napake na strani.

Posledice neukrepanja ob zlorabi obrazcev

Ali je zaradi neustrezne zaščite prišlo do zlorabe katerega od obrazcev na vaši strani? Potem se lahko soočite z resnimi posledicami. Še večjo težavo pa predstavlja ignoriranje tovrstnih težav. V nadaljevanju smo zapisali tri pogoste scenarije ignoriranja napadov na obrazce.

Težave z dostavo e-pošte

Če spletni napadalci pridejo do baze prejemnikov vaših e-sporočil, v nekaterih primerih vašim prejemnikom začnejo pošiljati nezaželeno pošto. Ob tem scenariju se bodo tudi vaša želena sporočila znašla v predalu za nezaželeno pošto.

Padec med rezultati iskanj v iskalniku Google

Google je leta 2015 razvil patent s pomočjo katerega analizira podatke, zbrane iz filtrov za nezaželeno pošto, ki jih uporablja pri svoji e-poštni storitvi Gmail. V praksi to pomeni, da če se vaša e-pošta pogosto znajde med nezaželeno e-pošto, bo vaša domena dobila oznako »nezaželena domena«. V primeru tega statusa se bo vaša stran v iskalniku Google uvrščala nižje.

Blokada Google Ads računa

Če ignorirate težave na strani, boste imeli težave še z eno storitvijo, ki jo ponuja Google. V primeru, da oglašujete svojo stran prek Google Ads, se lahko zgodi, da bo vaš uporabniški račun ukinjen. Google Ads ima namreč zelo stroga pravila, ki prepovedujejo oglaševanje spletnim stranem, ki vsebujejo nezaželeno ali zlonamerno programsko opremo. Če Google zazna takšno stanje na vaši strani, bo začasno blokiral trenutne oglase in ustvarjanje novih. Nadaljnje ignoriranje varnostnih težav pa bo povzročilo ukinitev vašega Google Ads računa.

Ignoriranje varnostnih težav povzroči resne posledice, ki negativno vplivajo na vašo stran, v nekaterih primerih tudi za vaš posel. Če je na vaši strani prišlo do zlorabe katerega od obrazcev, težavo čim prej odpravite. V pomoč vam bodo objave, ki smo jih omenili na začetku prispevka.

Morda vas zanima tudi ...

Avtor: Prasicek.si

Smo ponudnik spletnega gostovanja in registrar domen, ki se za najvišjo kakovost storitev trudi že od leta 2010. Nudimo vam poceni registracijo več kot 1000 različnih domen ter varno, zanesljivo in hitro SSD gostovanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja