Kakovostno spletno gostovanje za WordPress

Spletno gostovanje za WordPress

WordPress je popularen sistem za upravljanje vsebin (CMS), ki nam omogoča enostavno postavitev in urejanje spletne strani. Ena izmed glavnih prednosti sistema je prav enostavnost uporabe, ki v kombinaciji z vsestransko funkcionalnostjo in presenetljivo zmogljivostjo naredi WordPress za trenutno najbolj priljubljen CMS.

Za optimalno delovanje sistema pa moramo seveda poskrbeti, da so na voljo zmogljive strežniške kapacitete, ki bodo omogočale hitro in gladko delovanje WordPressa, tudi če sistem opremimo z dodatki in spletno stran prikazujemo večjemu številu obiskovalcev. Samo zaradi enostavne uporabe sistema še ne smemo sklepati, da so lahko tudi specifikacije strežnika, kjer strani gostimo, skromne.

Zakaj izbrati kakovostno gostovanje?

Prednosti izbire kakovostnega spletnega gostovanja so izjemno pomembne. Možno je namreč najti tudi brezplačno gostovanje za WordPress, kar pa je slaba odločitev, česar se zavedajo vsi resni uporabniki sistema, ki raje prisegajo na zanesljive ponudnike gostovanja.

Za poganjanje samega sistema sicer ne potrebujemo pretirano sodobnega strežnika, saj trenutna različica sistema WordPress poleg novejših podpira tudi starejše različice programskega jezika PHP in podatkovne baze mySQL. Prav tako za postavitev spletne strani zadostuje le nekaj megabajtov prostora na disku strežnika.

Zadovoljive kapacitete za delovanje osnovne namestitve sistema WordPress lahko ponudijo praktično vsi ponudniki Linux gostovanja. Takšna osnovna konfiguracija strežnika je primerna za popolne začetnike, učence ter tiste, ki želijo razvijati spletno stran brez obiska, na primer za testiranje pred objavo.

Kaj pa bomo potrebovali za obsežnejšo ali zahtevnejšo WordPress stran? Vse je odvisno od tega, kako zahtevna bo spletna stran in koliko obiska pričakujemo. V vsakem primeru potrebujemo vsaj dovolj prostora na disku, da lahko hranimo vse datoteke, ki jih želimo servirati obiskovalcem – poleg datotek sistema tudi slike, video in druge vsebine, ki lahko zasedejo bistveno več prostora kot sam sistem.

Skladno s tem moramo povečati tudi dovoljen mesečni prenos, na katerega moramo paziti še posebej, če pričakujemo veliko število obiskovalcev ali imamo obsežno zbirko spletnih vsebin, ki se bodo prikazovale uporabnikom.

Nato pa pomislimo še na razširitve sistema, ki zahtevajo nekoliko večjo zmogljivost strežnika. Če bomo WordPress kombinirali s sistemom za spletno trgovino, kot je denimo WooCommerce, bomo seveda potrebovali zmogljivejši strežnik. Enako velja za druge zahtevnejše razširitve.

Napredno SSD gostovanje Prasicek.si

WordPress je dobro optimiziran in ne obremenjuje strežnika. Bolj so problematične razširitve drugih avtorjev, ki so lahko bolj zahtevne, čemur moramo nameniti boljše WordPress spletno gostovanje. V vsakem primeru pa se priporoča, da je gostovanje kar se da kakovostno – ne samo, da zadovoljuje potrebe samega sistema, temveč da nudi vse, kar pričakujemo od kakovostnega ponudnika spletnega gostovanja, na primer tudi uporabniško podporo in podobne storitve.

Pri Prasicek.si vam zagotavljamo odlično delovanje sistema WordPress, tudi v primeru zahtevnejše spletne strani, saj imamo v lasti zmogljive strežnike, v katere smo vgradili tudi SSD diske, ki v primerjavi s klasičnimi HDD diskovnimi enotami delujejo mnogo hitreje.

Oglejte si naše pakete spletnega gostovanja.

Morda vas zanima tudi ...

Avtor: Prasicek.si

Smo ponudnik spletnega gostovanja in registrar domen, ki se za najvišjo kakovost storitev trudi že od leta 2010. Nudimo vam poceni registracijo več kot 1000 različnih domen ter varno, zanesljivo in hitro SSD gostovanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja