Spletno gostovanje Prasicek.Si v celoti zagotavlja delovanje WordPress.

Wordpress, preprost in učinkovit sistem za usprešen nastop na spletu.

Wordpress je ta trenutek najbolj razširjen in uporabljan sistem za upravljanje z vsebinami (CMS). Odlikujejo ga:

  • preprostost uporabe,
  • veliko število vtičnikov (plugins),
  • ogromno število že izdelanih grafičnih predlog (themes) s katerimi enostavno s klikom miške prilagajamo videz in obliko naše spletne strani.

V večini primerov se Wordpress uporablja za objavljanje novic ali blogov na spletni strani, z uporabo vtičnikov pa ga lahko na enostaven način spremenimo v močno orodje za predstavitev našega podjetja ali česa drugega.
Spletno stran lahko s pomočjo vtičnikov na lahek način:

  • optimiziramo za iskalnike,
  • jo spremenimo v galerijo slik ali multimedijskih vsebin,
  • ponudimo obiskovalcem možnost komentiranja,
  • povežemo s socialnimi omrežji.

Veliko število prosto dostopnih grafičnih predlog nam zelo poenostavi delo oblikovanja spletne strani. Na spletu izberemo predlogo, ki nam je všeč, jo prenesemo na strežnik in v administracijskem vmesniku aktiviramo, to je vse. Ves postopek običajno traja manj kot pet minut. Predlogo lahko nato še malo uredimo, dodamo svoj logotip, spremenimo barve ali kaj drugega. V kolikor ne najdemo proste predloge, ki nam bi ustrezala je na spletu na voljo tudi zelo veliko profesionalno narejenih predlog, ki jih lahko kupimo že za nekaj evrov. Investicija vsekakor ni velika.

Zaradi vsega naštetega, preprostosti uporabe za katero ne poterebujete programerskega znanja, proste dostopnosti Wordpressa in velikega števila vtičnikov in predlog je Wordpress vsekakor dobra odločitev za izdelavo všečne in optimizirane spletne strani.

Nazaj na Gostovanje spletnih aplikacij