Kako si ustvarim svoj poštni predal v cPanelu?

E-pošta je v današnjem času dokaj pomembno sredstvo za komuniciranje. Obstaja veliko brezplačnih poštnih predalov, a so ti ponavadi zelo počasni ali pa vsebujejo reklame. Za čisto svoj poštni predal pa potrebujemo samo spletno gostovanje ter pa lastno domeno in že smo nared.

Ker spletno gostovanje Prašiček temelji na nadzorni plošči cPanel, je postopek za dodajanje novega poštnega predala zelo enostaven.

Za začetek se prijavimo v nadzorno ploščo cPanel in si pobližje pogledajmo razdelek Mail. Kliknemo na Mail Accounts in pred seboj imamo obrazec za izdelavo novega poštnega računa. Pod tem obrazcem se nahaja tabela, kjer imamo razvrščene že nareje e-poštne račune.

Nadzorna plošča cPanel - e-pošta

V polje Email vpišimo želeno ime, ki lahko vsebuje črke, številke, podčrtaj, vezaj in piko. Kot primer vzemimo naše ime in priimek Janez Kranjski, torej bomo v polje vpisali janez.kranjski. Pod tem sledi še polje za vnos gesla, ki naj bo čim daljše in sestavljeno iz več znakov. V naslednje polje ponovno vtipkajmo svoje geslo.

Ostalih nastavitev ne spreminjamo, do našega novega poštnega računa pa nas loči le klik na gumb Create Account.

Postopek kreiranja e-poštnega računa je končan, na voljo pa imamo še cel kup drugih nastavitev. V nadzorni plošči cPanel imamo povezavo Webmail, katera nas preusmeri v spletni vmesnik našega poštnega predala. Na tej povezavi se nahajajo tudi podrobna navodila za nastavitev prejemanja pošte v naš poštni odjemalec – Outlook, Thunderbird…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja