cPanel - e-poštni predal

E-pošta je že več let izjemno pomembno komunikacijsko sredstvo. Obstaja veliko brezplačnih ponudnikov e-storitev, vendar so takšni e-predali običajno zelo počasni ali pa vsebujejo oglase. Za čisto svoj e-poštni predal potrebujete domeno in prostor na spletu, kjer se e-sporočila shranjujejo.

Ker spletno gostovanje Prašiček temelji na nadzorni plošči cPanel, je postopek za dodajanje novega e-poštnega predala zelo enostaven.

1. Najprej se prijavite v nadzorno ploščo cPanel (navodila). Nato poiščite razdelek EMAIL in kliknite na ikono Email Accounts.

Nadzorna plošča cPanel - Email Accounts

2. Prikazala se vam bo nova stran, kjer bo kasneje prikazan seznam vseh kreiranih e-poštnih predalov. Na desni strani poiščite gumb + CREATE in kliknite nanj.

Nadzorna plošča cPanel - ustvari nov e-poštni predal

3. V polje Username vpišite želeno ime e-poštnega naslova (del pred @), ki lahko vsebuje črke, številke, podčrtaj, vezaj in piko. Če bi za primer vzeli ime in priimek Janez Kranjski, bi v polje vpisali janez.kranjski. Pod tem sledi še polje za vnos gesla, ki naj bo čim daljše in sestavljeno iz črk, številk in posebnih znakov (klik na gumb Generate ustvari naključno močno geslo).

Nadzorna plošča cPanel - kreiranje e-poštnega predala

4. Pod poljem za vnos gesla določite želeno velikost e-poštnega predala, ki jo kasneje lahko brez težav spremenite.

5. Preostane vam le še klik na modri gumb + CREATE.

Tako, vaš novi e-poštni predal je ustvarjen. Do njega lahko dostopate prek povezave CHECK EMAIL, ki jo boste našli na seznamu e-poštnih predalov.


Potrebujete dodatno pomoč? Pokličite nas na telefonsko številko 059 335 005 ali nam pišite na info@prasicek.si in z veseljem vam bomo pomagali!