Izbira PHP verzije v cPanel

Nastavitev PHP verzije v nadzorni plošči cPanel je izjemno enostavno. Svetujemo vam, da izberete katero izmed novejših PHP različic (7.x), saj so v primerjavi s starejšimi (5.x) precej hitrejše.

1. Vpišite se v nadzorno ploščo cPanel (navodila). Ne najdete podatkov za prijavo? Našli jih boste v naročniškem centru Moj Prašiček.

2. Po prijavi v cPanel poiščite skupino ikon SOFTWARE. Tam boste našli ikono Select PHP Version oz. Izberi PHP Verzijo. Kliknite nanjo.

Nadzorna plošča cPanel - Select PHP Version

3. Preusmerjeni boste na novo stran, kjer boste zgoraj videli, katera PHP verzija je trenutno v uporabi. S klikom nanjo se vam bo prikazal seznam možnih PHP različic.

Nadzorna plošča cPanel - Seznam PHP verzij

4. Na seznamu izberite želeno PHP verzijo in izbiro potrdite s klikom na povezavo Set as current.

Tako, to je vse. Svojemu paketu gostovanja ste uspešno nastavili PHP različico!

NASVET: Ko boste spremenili PHP različico, vam svetujemo, da dobro preverite delovanje svoje spletne strani. Lahko se namreč zgodi, da vaša stran ne podpira vseh novejših PHP funkcij. Težave se pojavljajo predvsem pri starejših oz. neposodobljenih sistemih, vtičnikih in grafičnih predlogah.

Imate več spletnih strani in bi za vsako radi uporabili drugo PHP različico? Tudi to je mogoče. Preverite navodila, kako PHP verzijo določiti posameznemu direktoriju.


Potrebujete dodatno pomoč? Pokličite nas na telefonsko številko 059 335 005 ali nam pišite na info@prasicek.si in z veseljem vam bomo pomagali!