cPanel - vpis

V nadzorni plošči cPanel lahko dodajate nove domene, si namestite spletno stran, ustvarjate in dostopate do e-poštnih predalov, pregledujete podatke o obiskanosti spletnega mesta, si na izbrano domeno namestite SSL certifikat in podobno.

Nadzorna plošča je torej zelo pomemben del spletnega gostovanja, do nje pa lahko dostopate na dva načina.

Dostop do cPanel preko domene

Če imate na svoj paket gostovanja vezano aktivno domeno, se v nadzorno ploščo cPanel vpišete po enem izmed naslednjih postopkov:

  • V brskalnik vpišite naslov svoje spletne strani in za njim dodajte /cpanel (primer: www.vasadomena.si/cpanel).
  • Vpišite se v naročniški center Moj Prašiček, kjer boste že na prvi strani videli zavihek Dostop preko domene. Poiščite povezavo za vpis v cPanel in kliknite nanjo.

Dostop do cPanel preko domene

Dostop do cPanel brez domene

Če s paketom gostovanja nimate povezane domene, lahko do nadzorne plošče cPanel dostopate prek imena strežnika. Sledite naslednjemu postopku:

  • Vpišite se v naročniški center Moj Prašiček in na prvi strani izberite zavihek Dostop brez domene. Poiščite cPanel naslov in kliknite na povezavo.

Dostop do cPanel brez domene

Prijavni podatki za dostop do nadzorne plošče cPanel so vam na voljo v naročniškem centru Moj Prašiček, prav tako pa smo vam jih poslali po e-pošti, ko ste pri nas zakupili paket spletnega gostovanja.


Potrebujete dodatno pomoč? Pokličite nas na telefonsko številko 059 335 005 ali nam pišite na info@prasicek.si in z veseljem vam bomo pomagali!