Spletno gostovanje Prasicek.Si v celoti zagotavlja delovanje Drupala.

Drupal - CMS, ki poganja Belo hišo

Drupal je eden najboljših sistemov za upravljanje z vsebinami, ki jih lahko prosto dobimo na spletu. Odlikujeta ga odlična uporabnost pri izdelavi kakršnih koli spletnih strani. Če želimo postaviti osebno spletno stran z blogom je Drupal pravi odgovor. Enako velja, če želimo graditi velik portal za naše podjetje ali organizacijo. In če vemo, da Drupal poganja spletne strani kot sta spletna stran Bele hiše - The White House ali The Economist, potem je jasno, da Drupal res zmore vse.

Urejanje vsebine v administrativnem vmesniku je pri Drupalu mogoče malo drugačno kot pri drugih podobnih sistemih. Vsebino razporejamo na t.i. node (nodes). Nodes so nekakšni nosilci poljubnih vsebin kot npr.: strani v knjigi, teme v forumih, vnosi v blogih ali članki z novicami. Za vsak node moramo določiti vrsto vsebine, ki jo bo vseboval (Content Type).

Druga posebnost Drupala je taksonomija (Taxonomy), ki je v bistvu sistem za klasifikacijo vsebine. Na podlagi taksonomije lahko združujemo node v kategorije, jih tagiramo ali poljubno označimo. V začetku mogoče zgleda sistem malo kompliciran, kmalu pa ugotovimo, da nam prav tak način dela omogoča, da z Drupalom lahko naredimo praktično vse, kar želimo.

Drupal podpira tudi veliko število modulov, ki še dodatno povečujejo njegovo zmogljivost. Veliko modulov je že vključenih ob instalaciji, več si jih lahko prenesemo s spleta. Prav tako je na spletu na voljo veliko grafičnih predlog, ki jih enostavno namestimo na svojo domeno, po želji jih lahko predelamo, kdor ima oblikovalsko žilico pa jih lahko naredi sam.

Nazaj na Gostovanje spletnih aplikacij