cPanel nadzorna plošča

cPanel nadzorna plošča vam omogoča, da sami upravljate z vašim gostovanjem. Sami lahko upravljate z E-pošto, vašimi domenami, spletno stranjo in datotekami. Pa še v slovenščini je!

S cPanel ploščo ste s svojim paketom gostovanja karseda svobodni. Omogoča vam celo vrsto naprednih nastavitev in pripomočkov, s katerimi boste svoje gostovanje uredili točno tako kot ste si zamislili. S cPanelom boste lahko pregledovali tudi E-pošto, urejali datoteke preko 'spletnega raziskovalca' - vse preko brskalnika. Vse to urejate lahko preko kateregakoli računalnika, potrebujete le dostop do interneta in uporabniško ime in geslo, ki ga prejmete od nas.

Plošča vam je na voljo v večih jezikih, med drugimi tudi v slovenščini. Dostop do plošče vam pošljemo kar takoj po naročilu gostovanja.

 1. cPanel in E-pošta

  V cPanelu imate področje za E-pošto, kjer lahko izberete med tremi različnimi spletnimi vmesniki za prebiranje E-pošte (webmail): RoundCube, SquirrelMail in Horde. Pošto lahko dostopate kar preko webmail.vasadomena.si.

  Sami si ustvarjate svoje poštne predale, jim določate velikost in gesla. Pratako si lahko zelo enostavno uredite tudi posredovalnike E-pošte.

 2. cPanel in datoteke

  V cPanelu imate tudi področje za urejanje datotek (spletni raziskovalec). Vmesnik je podoben Windows Raziskovalcu, kjer lahko kopirate, premikate ali brišete datoteke. Lahko jih celo zapakirate ali odpakirate (zip) - z enim samim klikom.

  Lahko si ustvarite nove mape in celotno spletno stran naložite kar preko tega vmesnika. Vmesnik ima celo možnost HTML urejevalnika, kar vam močno olajša urejanje vaših spletnih strani.

 3. Prednaložene aplikacije

  cPanel vam omogoča namestitev celo vrsto že vnaprej prpravljenih aplikacij. Aplikacije so različnih namembnosti - galerije, forumi, blog sistemi, CMS sistemi,... Med najbolj popularnimi so Wordpress, phpBB in Joomla.

  Prednaložene pomeni to, da se vam ni treba ukvarjati z namestitvijo, kopiranjem in konfiguracijo teh sistemov, ampak samo par klikov in sistem že deluje na vašem novem paketu gostovanja.

  Več o prednaloženih aplikacijah.

 4. cPanel in varnost

  V cPanelu boste našli tudi področje za varnost. Ena od možnosti je, da lahko zaščitite dostop do katerekoli mape na vašem gostovanju z uporabniškim imenom in geslom. Druga zanimiva nastavitev je tudi blokada določenih IP naslovov. Tako lahko onemogočite kakršenkoli dostop do vaših strani, določenim IP naslovom (spammerjem).

  Lahko celo zaščitite svoje slike ali druge datoteke, na način da jih ni možno vključevati na druge spletne strani ali strežnike (Hotlinking).

 5. Statistike obiska

  Preko nadzorne plošče imate možnost vstopa v 2 različna sistema za beleženje statistik vaših spletnih strani. Webalizer in AWstats.

  Tu lahko vidite vse možne podatke mesečnega obiska vaših strani: št. unikatnih obiskovalcev, št. odprtih strani na obiskovalca, države s katerih prihajajo obiski, najbolj pogosti IP naslovi, najbolj obiskane vaše strani, kater brskalnik in operacijski sistem uporabljajo vaši obiskovalci in celo izraze preko katerih so obiskovalci našli vašo stran!

 6. cPanel v slovenščini

  cPanel nadzorna plošča, je samo za vas prevedena tudi v slovenščino. Ne samo nadzorna plošča, tudi vsa področja ki so v njej - urejevalnik datotek, spletni E-poštni odjemalci, statistike, ...

  Seveda pa imate možnost nastaviti tudi katerikoli drug jezik, z enim samim klikom. Izbirate lahko kar med petnajstimi jeziki!